de horeca, een
gevarieerde
bedrijfstak
De liefde gaat door de maag, zegt men, maar het zijn beslist niet alleen
de culinaire geneugten, die de horeca
voor onze bank tot een belangrijke relatie maken
De horeca is binnen het midden- en
kleinbedrijf een grote bedrijfstak.
Achtentwintigduizend
ondernemingen, waarin
drieëntachtigduizend mensen
werken en die met elkaar goed zijn
voor een omzet van bijna vier
miljard gulden.
Bij een bezoek aan deze vakbeurs dringt
zich al gauw het beeld op van een zeer
heterogene bedrijfstak. Enorme
keukeninstallaties, hele bakwanden met
friteuses, au bain maries, magnetrone
ovens, gewone ovens, fornuizen, grills,
apparatuur om te snijden, hakken,
mixen, persen, wegen, rekenen, te veel
om op te noemen.
Naast deze brok techniek is er veel te
proeven op het gebied van reeds
voorbewerkte etenswaren. Van
Ardenner ham tot frikadel, van salades
tot tafelzuren. De groothandel in
alcoholische en niet alcoholische drank
is eveneens ruim vertegenwoordigd,
zoals trouwens ook de producenten. Het
Heinekendorp is voor de trouwe
bezoeker een herkenbaar rustpunt.
De koffieproducenten zijn aanwezig met
'freshbrew'-apparaten en extract
apparaten. Op deze wijze zou men nog
wel een tijdje door kunnen gaan. Er
staan op deze vakbeurs bijna
vierhonderd exposanten uit
achtentwintig landen.
Niet alleen de grootte van het
bedrijfstak maar ook het feit dat de
Rabobanken in totaal voor een
driekwart miljard aan leningen en
kredieten in deze bedrijven hebben
uitstaan, rechtvaardigt een meer
dan gewone interesse onzerzijds.
Horeca va
Deze maand vindt in de RAI de jaarlijkse
horecamanifestatie plaats. Deze beurs,
de Horecava, trekt tienduizenden
mensen (vorig jaar 82 000) naar
Amsterdam om er de laatste snufjes op
keuken-technisch gebied te zien, om er
Drs. J. C. Egmond
de nieuwste snacks te proeven, om
drankjes te keuren, om contacten te
leggen en om de trend van komende
jaren nu reeds mee te maken. Kortom
een geweldige happening op
horecagebied.