BAKBfi Van bank naar bistro uitstekend, zo iets zou hij later ook willen hebben... Hij zei dan ook tegen de eigenaar: 'Mocht je de zaak ooit ver pachten, dan hou ik me aan bevolen!' Nadat Ruud nog een tijdje ergens anders had ge werkt kregen ze hun grote kans; 'De Verende Wagen' zou inderdaad verpacht wor den! Er werd gepraat, gere kend en diep nagedacht. De conclusie was: het moet kun nen. Ruud zei zijn baan op en begon heel serieus met de voorbereidingen. Het interieur werd aangepast, de kaart ver anderd, de wijnkaart uitge breid (er staan nu zo'n 35 wij nen in alle prijsklassen op) en er werden inkopen gedaan. Besloten werd dat Maria zou blijven werken, om zodoende verzekerd te zijn van een fi nanciële basis. Naast haar baan bij de bank zorgt zij ech ter ook voor de bediening. Er lopen in 'De Verende Wagen' maar twee personeelsleden rond, namelijk Ruud en Maria. Ze zijn van plan er alles aan te doen om er een succes van te maken. Ruud zegt: 'Binnen een halfjaar zit de zaak vol, let maar eens op'. De naam van de zaak houdt geen verband met het feit dat de bistro tegen een manege aanligt, maar met een veer dat via een rails over het nabijge legen Amsterdam-Rijnkanaal voer. Al etende kan men zo in de bak van de manege kijken, waar regelmatig interessante wedstrijden te zien zijn. Voor degenen die niet zo gek op paarden zijn; geen probleem, dan laat u gewoon het gor dijntje dicht of u gaat aan de andere kant van de zaak zit ten. Grote plannen Ruud en Maria hebben nog veel meer plannen dan alleen het runnen van hun bistro. Bo ven de zaak is namelijk een zaal waar zo'n 50 a 80 men- Zo'n jaar of vijf geleden stond de restauratieve verzorging bij de centrale bank in Utrecht nog in de kinderschoenen. Er waren nog geen koks in vaste dienst, maar men werkte met uitzendkrachten. Eén uitzend kracht, Ruud Wijnstra, heeft het lang volgehouden. Zo'n twee jaar werkte hij in de keu ken. Tot zijn taak hoorde on der meer het uitgeven van de warme maaltijden. Hij deed dat op zeer charmante wijze. Maria Zagorska, toenertijd werkzaam bij Deviezenverant- woording, raakte zeer van hem onder de indruk. Hij ook van haar en dat was dan het begin van een nog steeds voortdurende relatie. Vanaf het begin van hun ken nismaking liet Ruud er geen misverstand over bestaan wat zijn toekomstplannen waren: een eigen restaurant. De Verende Wagen Na zijn Rabobanktijd werkte hij in verschillende restau rants. Eenmaal verving hij een maand of vier een zieke colle ga, die in restaurant 'De Ve rende Wagen' in Houten werkte. Deze zaak beviel hem sen een receptie of feest kun nen vieren. En als klap op de vuurpijl kan er 's zomers ge bruik worden gemaakt van de bak van de manege. De vloer wordt afgedekt en er ontstaat een gigantische ruimte waar met gemak een feest voor 1 500 man gegeven kan wor den! Toch is er verder geen echte relatie met de manege, die heeft voor de ruiters een eigen bar. 'De Verende Wa gen' is echt alleen een bistro. Natuurlijk is er wel een kleine bar, waaraan u eventueel even kunt wachten tot uw tafel ge reed is. Bovendien heeft u vanaf uw kruk een goed uit zicht op de keuken, waar Ruud zijn kunsten vertoont. Op verzoek verzorgt hij zelfs vegetarische en zoutloze maaltijden, alles is mogelijk. De zaak (net als de keuken trouwens) is van woensdag tot en met zondag geopend van 16.00 tot 24.00 uur. U komt er door de provinciale weg Utrecht-Houten te vol gen en na de afslag 'dorp' bij de tweede stoplichten rechts af te slaan. Maria werkt nu nog op de cen trale bank bij Blanco Betalin gen Buitenland, maar alles al les loopt zoals Ruud en zij ho pen, zal dat niet al te lang meer duren. Mochten er nog meer mensen op de centrale bank rondlo pen met plannen om een res taurant te beginnen, de redac tie houdt zich aanbevolen om te komen proevenBij Ruud en Maria was het in elk geval prima! Wie weet kunnen we binnenkort wel een culinaire rubriek beginnen. TMF

Rabobank Bronnenarchief

blad 'Raboband' | 1985 | | pagina 13